Stockholm

Storbrand på Stora Essingen

En kraftig brand härjade under natten till torsdagen i Swedbanks IT-kontor på Stora Essingen i Stockholm. Vid halv tre bedömdes branden vara under kontroll.

-Larmet kom vid 21.30. När vi kom fram var det en fullt utvecklad brand på fjärde våningen, säger Tomas Lundén vid brandförsvarets ledningscentralen i Stockholm, till TT.

Vid ettiden på natten uppmanade Stockholms brandförsvar boende på Stora Essingen att stänga fönster och dörrar. Kraftig rök spred sig i området men den var inte giftig eller farlig.

Som mest arbetade 55 brandmän med att släcka elden. Den kraftiga värmen gjorde att rökdykare inte kunde ta sig in i byggnaden - i stället fick släckningsarbetet skötas utifrån.

I huset ligger Swedbanks IT-avdelning. Internetbanken fungerade dock hela tiden och inga kunder ska ha drabbats.

Vid halv tre bedömdes branden vara under kontroll men eftersläckningsarbetet pågår hela torsdagsförmiddagen. Senare på dagen börjar också orsaken till branden att utredas. Branden var begränsad till en del av den u-formade byggnaden och stora delar av huset ska ha räddats även om det är stora vattenskador. När eldsvådan utbröt hade personalen gått hem och enligt Swedbank ska ingen anställd ha skadats. Räddningstjänsten bekräftar också att inga skadade personer har hittats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".