Nya finanslandstingsrådet nu på plats

En förbättrad arbetsmiljö och en tydligare organisation är de viktigaste områdena att satsa på för landstinget de närmaste åren. Det säger det nya finanslandstingsrådet i Stockholm, moderaten Catharina Elmsäter-Svärd, som på måndagen hade sin första arbetsdag i Landstingshuset.

– Det som känns viktigt för min del är att titta på hela organisationen så att människor kan få pröva på att komma till sin rätt och att det blir tydligt i hela den här stora organisationen vem som gör vad, säger Catharina Elmsäter-Svärd. 

Arbetsfrågor är något som engagerar Stockholm nya finanslandstingsråd.

Hon kommer ju från en tioårig period i riksdagen, nu senast som ordförande för arbetsmarknadsutskottet.

Och trots att det bara är första arbetsdagen som finanslandstingsråd, är det redan nu tydligt att vad Catharina Elmsäter-Svärd tänker satsa på resten av mandatperioden – fram till nästa val 2010:

– Om tre och ett halvt år hoppas jag att alla stockholmare känner till att det finns något som heter vårdval Stockholm, att vi har varit tillräckligt tydliga på att formulera att man har rätt att välja läkare där man tycker att det passar, och att vi har fått bort köerna. Det är det som är det absolut viktigaste.

Ulf Bungerfeldt
ulf.bungerfeldtd@sr.se