Känd graffitimålare gripen

En av landets mest uppmärksammade graffitimålare greps nyligen på bar gärning av väktare när han sprejmålade ett tunnelbanetåg i västra Stockholm.
Den 20-årige mannen har beskrivits som en av Sveriges värsta klottare och har tidigare dömts för brott som har med klotter att göra. I höstas fick graffitimålaren mycket uppmärksamhet när han ställde ut graffittimålningar på ett galleri på Strandvägen i Stockholm. Många sökte sig dit. I samband med utställningen i höstas stod han inför rätta och dömdes till 16 000 kronor i böter. Enligt Dagens Nyheter har mannen åter gripits. Det var den 14 februari som den 20-årige mannen greps på bar gärning vid Vällingbydepåns spårområde för tunnelbanevagnar när han tillsammans med tre andra sprejmålade ett tunnelbanetåg. Han identifierades av bevakningsföretaget Falck Securitys speciella klottergrupp. Graffitimålaren är delgiven misstanke om olaga intrång och skadegörelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".