Stockholm

Olin vill att klubbar ska dela på arena

Finansborgarrådet Kristina Axén Olin föreslår att de båda fotbollsklubbarna Djurgården och Hammarby ska dela på arena när deras respektive inte kan spelas på längre.

– Rent strikt ekonomiskt och även verksamhetsmässigt hade det varit väldigt bra om våra klubbar hade kunnat spela på samma arena, säger Kristina Axén Olin.

Söderstadion ska rivas och en ny arena byggas, också den vid Globen. Det blir Hammarbys arena.

Lösning för Djurgården svårare
Djurgården letar också efter en ny arena, men där är det svårare att hitta en bra lösning enligt Kristina Axén Olin och därför vill hon att de ska dela arena.

Men enligt Kristina Axén Olin ser Djurgården inte en delad arena som ett alternativ.

Hammarby fotbolls informationschef Urban Rybrink säger till Radio Stockholm att Hammarby inte har tagit ställning i frågan eftersom Djurgården ställt sig så avvisande.

Inte något genomslag
Och så länge Djurgården inte vill dela arena kommer förslaget om en delad arena inte få något genomslag utan staden fortsätta leta efter en annan lösning, säger Kristina Axén Olin.

– Om Djurgården vägrar att spela på samma arena som Hammarby, så kan ju inte vi på något sätt tvinga dem till det, utan vi fortsätter att arbeta med att försöka hitta en lösning också för Djurgården.

Vad tycker du om att Djurgården vägrar?

– Det är ett beslut som den klubben måste fatta själva.

Johanna Sjöqvist
johanna.sjoqvist@sr.se