Löneskillnaderna oroar inte kd-politiker

Löneskillnaderna mellan Stockholms kommunalpolitiker och genomsnittsväljarna är inget poblem. Det anser Eva Samuelsson som är gruppledare för kristdemokraterna, vars partiföreträdare hör till de som tjänar bäst.
Som Radio Stockholm berättat under dagen har Stockholms kommunpolitiker drygt 80 procent högre inkomster än andra stockholmare. Mest tjänar kristdemokrater och moderater: nästan 500 000 kronor om året i taxerad förvärvsinkomst. Men kristdemokraternas Eva Samuelsson anser inte att det blir svårare för politikerna att identifiera sig med väljare som lever på marginalen: - Om du genom hela livet har åkt på en räkmacka då kanske det kan vara det, men under livets gång har jag för egen del i alla fall varit med om att se de här olika verkligheterna, säger Samuelsson till Radio Stockholm. Fullmäktiges fattiglappar är miljöpartisterna med en medelinkomst på 223 000 kronor. Miljöpartisten Åsa Romson ser löneskillnaderna mellan politiker och väljare som något allvarligt: -Det är svårt att fortsätta vara politiker om man inte har samspel med det samhälle man är i, säger Romson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".