Kritik mot hotellplaner i Klara

Många var kritiska och betänksamma när det igår hölls samrådsmöte om planerna på ett hotell- och konferenskomplex ovanpå Klara postterminal i centrala Stockholm. Men Stockholms stad har inte för avsikt att ändra kurs.
En av de på mötet som hade synpunkter var Kerstin Wickman, professor i designhistoria på Konstfack: -I och med att det blir en sluten anläggning så är det egentligen inget som stockholmarna har nytta av, sa Wickman. Även Eke Herlitz (mp) var kritisk till och ville få större mångfald i centrala Stockholm: -Inte bara konferens och hotell utan även den del bostäder och affärer och kulturella verksamheter, sa Herlitz. På samrådsmötet hade de flesta synpunkter på anläggningens utformning, och många tyckte att man bör vänta tills det finns planer som även innefattar en nya centralstation. Arne Fredlund på Stadsbyggnadskontoret höll inte med om det: -Man har en chans nu att åstadkomma en sådan här anläggning och det är inte säkert att den återkommer senare, sa Fredlund. På mötet diskuterades även bolaget Cliffstone som ska bygga anläggningen. Gävle kommun har tidigare avbrutit samarbete med bolaget efter ekonomiska problem. Just nu kontrollerar STockholms stad Cliffstone och biträdande stadsdirektör Gunnar Söderholm säger till Radio Stockholm att den undersökningen är klar i nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".