Landstingsmajoriteten vill bygga nytt sjukhus

Majoriteten i Stockholms läns landsting har idag kommit överens om att gå vidare med planerna på att bygga ett nytt universitetssjukhus vid Karolinska sjukhuset.
Tanken är att det nya Karolinska sjukhuset ska vara ett regionalt och nationellt centrum för högspecialiserad vård, forskning och utbildning. Det här innebär att sjukhusets arbete kommer att inriktas på mer allvarliga sjukdomar och skador. Beslutet från landstingsmajoriteten innebär att närsjukvården måste utvecklas för att kunna ta emot de patienter som har lättare åkommor. -Det innebär ju dels en investering i en modern ny forskningsanläggning, dels innebär det att vi inriktar oss på att stöpa om sjukvården i sin helhet mot mer närsjukhusvård och det kommer att få konsekvenser för hela Stockholms län, säger landstingsrådet Dag Larsson (s) till Radio Stockholm. Förhoppningen är att ett nytt sjukhus ska stå klart om 10 år och kostnaden blir cirka 5 miljarder kronor. Det ska byggas mellan nuvarande Karolinska sjukhuset och Norra Länken. Även när det gäller länets andra universitetssjukhus, Huddinge, ser landstingsledningen en ökad specialisering.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".