Skärpt straff för misshandel i Rissne

Svea hovrätt skärpte idag straffet för en av de ungdomar som tidigare dömts för att ha misshandlat en 17-årig mopedist svårt i Rissne i Sundbyberg. 17-åringen skadades allvarligt och låg i koma.
Den som får skärpt straff av hovrätten är en 19-åring som av Solna tingsrätt dömdes till skyddstillsyn och dagsböter. Han får nu istället tre månaders fängelse i kombination med skyddstillsyn. Hovrätten anser att den misshandel han gjorde sig skyldig till var grov. Det var i höstas som en 17-årig pojke blev bestulen på sin moped i Rissne i Sundbyberg och misshandlades av ett ungdomsgäng. Han skadades så svårt att han sedan låg i koma i nästan en månad. Hovrätten var inte enig i sin dom när det gällde en annan av de dömda ungdomarna. En av nämndemännen tyckte att en 17-åring som dömdes för grov misshandel i stället borde dömas för försök till mord. Åklagaren hade överklagat domarna när det gällde alla sju inblandade. Hon ansåg att de borde dömas för mordförsök, men nu har istället alla sju dömts för grov misshandel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".