Anklagelser om komplott mot Solletunahems vd

Nu anklagas Sollentunahems sparkade VD för att ha stått bakom en komplott för att smutskasta privatiseringen av bostadsbolaget. Anklagelserna kommer från Styrelseordföranden Sten Carlqvist (m). Vd:n Ronny Andersson tycker att anklagelserna är löjliga.
Konflikten kring kommunala bostadsbolaget Sollentunahem rasar vidare. Avskedandet av vd:n har kritiserats hårt och igår begärde ordföranden Sten Carlqvist (m) och vice ordförande Hans Redtzer (fp) själva att få lämna sina uppdrag. Ändå hoppas de på förnyat förtroende och misstankarna om en komplott finns kvar. - Ett vräkningsärende hanterades så klantigt av Ronnie Andersson att förtroendet för Andersson som VD är helt borta, säger Sten Carlqvist. Enligt Carlqvist fanns det misstankar om att Sollentunahems VD Ronnie Andersson avsiktligt var ute efter att ställa till problem för det borgliga styret i samband med utförsäljningen av delar av Sollentunahem. Det fick Sten Carlqvist att sparka vd:n redan två dagar innan det formella beslutet skulle tas i styrelsen. Ronnie Andersson själv bara skrattar åt kritiken i en intervju med Radio Stockholm. Eftersom avskedandet av Andersson formellt gick fel till sitter han fortfarande kvar som VD. Carlqvist och Redtzer har bett att få lämna sina uppdrag efter kritiken, men tills kommunfullmäktige sagt sitt om deras framtid sitter de kvar. Den 13 mars har Sollentunahems styrelse åter ett möte. - Planen är att då göra sig av med Andersson, säger Sten Carlqvist.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".