Skärpt straff för medhjälp till mord i Bagarmossen

Två 23-åriga män dömdes idag av Svea hovrätt till 12 års fängelse vardera för medhjälp till mord i Bagarmossen i södra Stockholm förra året. Hovrätten skärper därmed straffet från tingsrätten där de båda dömdes till åtta års fängelse vardera.
Det var i augusti förra året som Bagarmossen i Södra Stockholm skakades av bråk mellan två gäng. Bråket ledde till att en 15-årig pojke kvivskars till döds på en parkeringsplats den åttonde augusti. Dagen efter kom en hämndattack: två bilar som sammanlagt sju personer färdades i blev beskjutna. En 27-årig man dödades. För inblandning i hämndmordet dömdes de två 23-åriga männen till åtta års fängelse i tingsrätten, men Svea hovrätten skärper alltså straffen till 12 års fängelse. Hovrätten konstaterar att ingen av de dömda hållit i vapnet, men att dom stöttat och drivit på skytten och därmed gjort sig skyldiga till medhjälp till mord. Den man som misstänks ha utfört mordet var försvunnen och efterlyst i ett halvår innan han självmant gick till polisen. Han har ännu inte ställts inför rätta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".