Koalitionen i Sollentuna ser ut att spricka

Ett halvår efter valet ser den borgerliga koalitionen i Sollentuna ut att spricka. Centerpartiet i Sollentuna har idag meddelat att de inte vill fortsätta samarbetet med moderaterna och folkpartiet under de villkor som råder nu. Bakgrunden är konflikten kring det kommunala bostadsbolaget Sollentunahem.
Centerns gruppledare Anki Elken säger till Radio Stockholm att hon inte ger koalitionen några chanser att överleva. -Officiellt tänker vi meddela hur vi tänker fortsätta vår samverkan vid en presskonferens på måndag morgon, säger Elken. I helgen ska centern överlägga med andra partier för att fundera över nya koalitionsmöjligheter. På söndag kväll håller centern ett medlemsmöte då frågan avgörs. Det var i måndags som Sollentunahems vd fick sparken, utan att alla partier i styrelsen var med på noterna. Det fick skarp kritik. Imorse påstod Sollentunahems styrelseordföranden att orsaken till avskedet var att vd:n misstänks ha varit med i en komplott för att få den kommande utförsäljningen av Sollentunahem att hamna i dålig dager. Vd:n avfärdade de påståendena och får medhåll av centern: -Det är befängt, säger Anki Elken (c). Nu riskerar alltså den borgerliga koalitionen att spricka. Kommunalrådet Torbjörn Rosdahl (m) säger att det vore tråkigt. -Sollentuna är traditionellt en borgerlig kommun. Om de går ihop med socialisterna tror jag att sollentunaborna kommer att höja på ögonbrynen ordentligt, säger Rosdahl till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".