M och fp vill förhandla om makten i Sollentuna

Moderaterna och folkpartiet i Sollentuna hoppas fortfarande på en borgerlig majoritet i kommunen, trots att Centerpartiet imorse deklarerade att de ska ingå i en ny koalition över blockgränserna.
Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Rosdahl (m) säger att han tror att det fortfarande går att hitta en lösning för en borgerlig koalition: - Jag är född optimist och jag är övertygad om att när de skrämt oss till förhandlingsbordet så tror jag att vi ska vi träffas där, säger Rosdahl. Vid en presskonferens i morse berättade centerpartiet att de tillsammans med socialdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet, kristdemokraterna och sollentunapartiet vill ta över styret i Sollentuna. Tillsammans får de sex partierna 31 av kommunfullmäktiges 61 mandat. I fredags lämnade centern koalitionen med folkpartiet och moderaterna. En anledning var frågan om utförsäljningen av delar av kommunala bostadsbolaget Sollentunahem, en utförsäljning som centern motvilligt gått med på. Men kommunstyrelsens moderata ordförande Torbjörn Rosdahl säger nu moderaterna är berdda att backa när det gäller utförsäljningen. Centerpartiet har också anklagat moderaterna och folkpartiet för att uppträda arrogant. Kommunalrådet Lennart Gabrielsson (fp) säger att andra får bedöma om han varit arrogant, men att han tar till sig av kritiken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".