Sollentunahems ordförande polisanmäld

Det kommunala bostadsbolaget Sollentunahems ordförande, moderaten Sten Carlqvist har polisanmälts för hets mot folkgrupp, efter att ha kallat hyresgäster med utländsk bakgrund för "svartskallar" vid ett styrelsemöte.
Det är en av styrelsens supplenter, Helene Halling, som polisanmält Sten Carlqvist. Sten Carlqvist säger till Radio Stockholm att han vid ett enstaka tillfälle har använt ordet svartskallar, men han säger att han menade det som positivt. Efter att han fått kritik för att ha sparkat Sollentunahems VD utan att informera hela styrelsen kommer han att avgå på måndag. Tidigare har han sagt att han hoppas på nytt förtroende. Igår presenterade centerpartiet tillsammans med dom fem oppositionspartierna planer på att samarbeta i en gemensam politisk plattform i Sollentuna. Å eftersom det därför är osäkert om Sollentuna kommuns majoritet överhuvudtaget ska sitta kvar säger Sten Carlqvist att han är helt utesluten som ordförande för Sollentunahem, oavsett om det blir fortsatt borgerligt styre i Sollentuna eller ej.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".