Sollentunahems ordförande lämnar politiken

Ordföranden för Sollentunas kommunala bostadsbolag Sollentunahem, Sten Carlqvist(m), lämnar sina politiska uppdrag och avsäger sig även medlemskapet i moderaterna. Det sker sen han polisanmälts för hets mot folkgrupp.
Sten Carlqvist har kritiserats dels för att han kallat hyresgäster med invandrarbakgrund för svartskallar, något som polisanmälts för hets mot folkgrupp, dels för att han sparkat Sollentunahems vd under tumultartade former. Sten Carlqvist säger till Radio Stockholm att hans uttalande om hyresgäster med invandrarbakgrund inte är anledningen till att han slutar, utan att det handlar om turbulensen som varit kring Sollentunahem den senste tiden. Kommunalrådet Torbjörn Rosdahl (m) säger till Radio Stockholm att Carlqvists beslut att avgå var ofrånkomligt. Han tar avstånd från de rasistiska uttalandena: -Jag vill be om ursäkt till alla som tagit illa vid sig av det Sten Carlqvist sagt och vi moderater tar absolut avstånd från alla sådana uttalanden, säger Rosdahl till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".