Ingen isbana i Vasaparken

Stockholms gatu- och fastighetsnämnd beslutade i går att Vasaparken i Stockholm ska rustas upp för drygt 20 miljoner kronor. Ändå blir det ingen konstfrusen isbana som efterfrågats av allmänheten.
Enligt Stockholms gatu- och fastighetsborgarråd Roger Mogert (s) skulle en konstfrusen isbana bli för dyr. Själva bygget skulle kosta fem miljoner kronor och då skulle stadsdelsförvaltningen ändå inte ha råd med driften. -Att lägga mycket pengar på en isbana som det inte kommer att bli is på, det känns inte rätt, säger Roger Mogert till Radio Stockholm. Istället för konstfrusen isbana får Vasaparken en konstgräsplan som ersätter dagens slitna öppna yta. Dessutom kommer vatten att finnas i en spegeldamm och lekplatsen ska få en rejäl ansiktslyftning i Astrid Lindgrens anda. Den omfattande upprustningen av Vasaparken kommer att påbörjas till hösten och beräknas vara klar år 2005. Kostnaden blir drygt 20 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".