Revisorskritik mot Norrtälje kommun

Norrtälje kommun kritiseras av kommunens revisorer. Kritiken gäller entrepenaden för skötsel- och underhåll av kommunens fastigheter. Revisorerna anser att fastighetsförvaltningen i kommunen bör utredas.
I rapporten kritiserar revisorerna att fastigheter debiteras för service som tidigare varit fri, att snöröjningen har varit otillfredsställande och faktureringen långsam, och att det tar lång tid att både anmäla och få fel åtgärdade. Politikerna i tekniska nämnden kommer att ta upp rapporten vid sitt möte. Nämndens ordförande Kjell Jansson (m) vill idag inte kommentera rapporten även om han säger att han inte är nöjd med hur det fungerar. Även Tekniska kontoret i Norrtälje, som ansvar för upphandlingen, uppger i rapporten att man är missnöjd med hur fastighetsskötseln fungerar och säger att entrepenadföretaget har personalbrist och ledningsproblem som gör det svårt att klara uppdraget. Entrepenören i sin tur säger till revisorerna att det varit gränsdragnisngsproblem och att samarbetet med tekniska kontoret varit otillfredsställande. Norrtäljes kommunalråd Christer Candahl (m) har inte läst själva rapporten, men säger till Radio Stockholm att det kan bli fråga om vitesförläggande eller uppsägning av avtalet om entrepenören inte fullgör sina åtaganden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".