Sämre tider för Arlanda

Den närmsta framtiden ser ekonomiskt dyster ut för Arlanda. Minskade intäkter och ökade utgifter belastar flygplatsen och totalt riskerar resultatet att försämras med 150 miljoner kronor under året.
- Ytterst är det alltså resenärern som via biljetten betalar för flygplatsen, och minskar antalet resenärer så minskar därmed också Luftfartsverkets och flygplatsens intäkter, säger Jan Linqvist, informationschef på Luftafartsverket, till Radio Stockholm. Det försämrade resultatet beror också på ökade drift- och kapitalkostnader för den tredje banan och terminal Nord som är klar till hösten. Dessutom kan ett eventuellt Irakkrig komma att påverka årets fortsatta resande. Därför ser Luftfartsverket återigen över kostnader vid Arlanda, alltifrån utgifter för mobiltelefoner till om det går att stänga en hel terminal. Det kan också bli tal om fortsatta personalminskningar, även om det kan bli svårt efter fjolårets neddragning på cirka 100 personer. Informationschefen Jan Lindqvist säger att Luftfartsverket ändå ser en vändning, även om det kan dröja ett tag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".