Sollentunahems vd sitter kvar

Den sparkade vd:n för det kommunala bostadsbolaget Sollentunahem sitter kvar på sin post. Det har styrelsen för Sollentunahem beslutat idag.
Vd:n Ronnie Andersson fick oväntat sparken förra måndagen av den moderate ordföranden och den folkpartistiske viceordföranden i styrelsen. Det ledde till starka protester från övriga partier i kommunen, något som till slut spräckte den styrande borgerliga koalitionen i Sollentuna. Sollentunahems styrelseordförande och vice ordförande har nu avgått och idag hölls ett styrelsemöte utan dem. Där konstaterades att någon formell uppsägning av vd:n aldrig gjorts och att han därför sitter kvar. -Vi ser positivt på det ur bolagets synpunkt, det är viktigt för personalen att de vet vem som är chef så att de kan jobba i lugn och ro, säger tillförordnade styrelseordföranden i Sollentunahem Jan Zetterberg (s).
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".