Stora skillnader mellan hur politikerna bor

Det är stora skillnader mellan blocken när det gäller var Stockholms politiker bor. Det visar den granskning av Stockholms fullmäktigeledamöter som Radio Stockholm har gjort. Hos den rödgröna majoriteten bor de flesta i flerfamiljshus i förorten - hos den borgerliga oppositionen bor nästan alla i innerstaden eller i småhus.
Radio Stockholms granskning gäller de 101 politiker som valdes in i kommunfullmäktige i höstas. Radio Stockholm har tidigare berättat att det är stora inkomstskillnader mellan politiker från de olika partierna. Det är också stora skillnader mellan var i Stockholm de bor. I den styrande koalitionen, bestående av socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet, bor 30 politiker eller närmare 60 procent i flerfamiljshus i förorten. Sju politiker i koalitionen - alla socialdemokrater - bor i småhus och övriga 15 bor i innerstaden. Det innebär alltså att en klar majoritet av de som nu styr Stockholm bor i flerfamiljshus i någon av stadens förorter. Bland oppositionen är det tvärtom - där bor drygt hälften eller 25 politiker i innerstaden, och 18 bor i småhus. Bara sex av Stockholms oppositionspolitiker - alla moderater - bor i flerfamiljshus i förorter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".