Förare körde åt fel håll på motorvägen

En förare som körde sin långtradare i fel körriktning på E4 i onsdags och som skulle kunna orsakat stor skada, fick fortsätta att köra sin lastbil på rätt sida vägen efter det att polisen kontrollerat honom.

– Det går rysningar när man tänker på det, säger Bosse Folcker från Mölnbo.

Han höll på att i full fart höll frontalkrocka med långtradaren i närheten av Södertälje.

Bosse Folcker mötte alltså en långtradare på samma sida motorvägen i onsdags kväll och svängde direkt ut i vägrenen för att undvika att krocka.

Långtradaren gjorde en skarp sväng upp på avfarten och in vid en bensinmack och Bosse Folcker ringde polisen och följde själv efter och försökte hindra föraren från att fortsätta.

När polisen väl kom och kontrollerade att föraren inte var berusad, så lät de honom bara åka vidare efteråt.

– Han var väldigt glansig på ögonen och såg konstig ut.  Efter en liten stund kom polisen fram och beklagade och sa att de måste lämna det här.

– Jag höll på att få spel och ifrågasatte att de skulle släppa honom, trots att han åkt mot körriktningen på motorvägen i minst en kilometer. De sa att de hade fått det beskedet från vakthavande.

– Det är helt galet, alltså. Jag kan tänka mig att de hade väldigt mycket att göra och att vakthavande inte riktigt förstått allvaret i det hela. 

Anders Diamant
anders.diamant@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".