Huddinge

Bara Skogås- och Trångsundsbor får rösta

Om en vecka är det folkomröstning om delning av Huddinge kommun. Den här helgen börjar förhands-röstningen, och det är dom som bor i Trångsund och Skogås som får rösta om dom ska bilda en egen kommun. Men det är bara dom som bor i den delen som kommer att få rösta, inte någon annan i kommunen.

Om 60 % av rösterna från de som deltar i folkomröstningen är för en delning så kommer kommunen att gå vidare och ansöka om att få dela Huddinge i två delar. Det är Drevvikenpartiet som är det enda partiet som vill dela kommunen eftersom man inte tycker att Skogås och Trångsund har något geografiskt gemensamt med resten av Huddinge. Katharina Wallenborg är partiets ordförande och hon tycker inte att det är så märkligt att bara dom som bor i den mindre delen av kommunen ska få rösta, eftersom en delning kommer att beröra dem mycket mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista