Solna

Förskolechef yttrade sig i rätten

På måndagen fick den förskolechef i nordvästra Stockholm som åtalats för grova ekonomiska brott yttra sig i tingsrätten.

Kvinnan som är i 40-årsåldern (står åtalad för grova skatte- och bokföringsbrott, hon) är misstänkt för att ha betalat ut svarta löner till sig själv på över 18 miljoner kronor.

Kvinnan själv hävdar fortfarande att hon blivit lurad av redovisningsfirma.

Den kvinniga förskolechef som misstänks för grova skatte- och bokföringsbrott stod under dagens tingsrättsförhandlingar fast vid att hon blivit lurad av den redovisningsfirma hon anlitat.

Enligt åtalet ska kvinna ha betalat ut svarta löner till sig själv på över 18 miljoner kronor.

Kvinnan som driver sju förskolor i Rinkeby och Tensta svarade lugnt och sakligt på åklagarens frågor där hon satt bredvid sin advokat i Solna tingsrätt i dag.

Enligt åklagaren ska ett redovisningsföretag  som kvinnan anlitat ha skickat fakturor på arbeten som aldrig utförts. Det handlar om fakturor på miljonbelopp.

I rätten sa kvinnan att hon aldrig sett många av dom fakturor som åklagaren visade upp.

Men åklagaren spelade upp polisförhör för rätten där kvinnan gav helt andra svar. Där förhörs kvinnan bland annat om fakturor där språkpedagoger, ombyggnader och konsultverksamheter anlitats av förskolan hon äger. Där svarar kvinnan att hon känner igen fakturorna.

När åklagaren ifrågasatte hennes trovärdighet, svarade hon att hon att hon måste ha förväxlat fakturorna eftersom hon inte sovit på flera nätter när förhören hölls.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista