AIK riskerar dryga böter efter derby

Inga poängavdrag men dryga böter och spel för tomma läktare. Det riskerar AIK att drabbas av efter gårdagens urartade fotbollsderby. Däremot går motståndarlaget Hammarby troligtvis helt fritt, trots att lagets supportrar också bröt mot reglerna genom att kasta in fyrverkerier på planen.

Fotbollsfesten på Råsunda fick ett snöpligt slut när domaren beslöt att avbryta matchen i tjugo minuter efter att delar av AIK:s klack kastat in bland annat annat tändare, mynt och en golfboll på planen.

Nu ska Fotbollförbundet utreda eventuella efterräkningar. Enligt Christer Malmsten, chefsjurist på förbundet kan det bli en kostsam affär för framför allt AIK.

En halv miljion kan klubben tvingas böta och laget riskerar att få spela inför tomma läktare.

Några poängavdrag kommer det däremot inte att bli. Den påföljden togs bort förra året på begäran av de allsvenska klubbarna.

Men det var inte bara AIK:s supportrar som bröt mot reglerna under gårdagens match. Delar av Hammarbys supportrar kastade in fyrverkeripjäser på planen. Trots det är det endast AIK som kommer att bestraffas eftersom det var deras beteende som direkt ledde till att matchen fick avbrytas, menar Christer Malmsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista