Stockholm

3D-filmer till biografer i Stockholm

Idag presenterade filmbolaget SF planerna på 3D-bio i Sverige. Den första spelfilmen i den nya tredimensionella tekniken har Sverigepremiär i höst och först ut med en biograf som kan visa de nya 3D-filmerna blir Stockholm.

- Det blir antingen Heron City, Sergel eller Kista. Någon utav de tre enheterna blir det, säger Steve Södergren som är biografdirektör på SF Bio.

Den första otecknade 3D-filmen kommer i höst och Steve Södergren är övertygad om att filmen kommer att gå riktigt bra.

- Ja, det är en film som heter ”Resan till jorden mitt” och som är en gammal story som Jules Wernes skrev för hundra år sen säkert.

- Det är en saga med helt otrolig handling egentligen men som är fantatiskt spännande, säger han.

Det kostar mer att gå på det här?

- Det kommer kosta några kronor till. Hur mycket vet vi inte än. Det får vi se när vi är färdiga med våra förhandlingar med olika parter. Jag tror inte att det kommer att vara några dramatiskt pristillägg på 3D, säger Steve Söderberg.

Hur många 3D-filmer kommer finnas om fem år tror du?

- Jag tror att det kommer att ligga en produktion i världen någonstans mellan 15 och 30 filmer redan under 2010. Produktionstakten tror jag kommer att öka kraftigt den närmsta tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".