Kidnappningsförsök i Botkyrka

Polisen undersöker just nu tre händelser i södra Stockholmsområdet där män angripit och försökt föra bort barn. Vid halvelvatiden på onsdagsförmiddagen anmälde en pojke i tioårsåldern i Norsborg i Botkyrka att en man hade försökte kidnappa honom.

– När polisen träffade på honom så berättade han att han ungefär en timme tidigare på förmiddagen, alltså mellan klockan nio och halvtio, hade träffat på en man som hade försökt dra in honom i den här mannens bil, en blå bil. Men pojken lyckades slita sig fri och ta sig från platsen. Fysiskt verkar han må bra men det är klart att han var påverkad och berörd av det han hade varit med om, säger Mats Nylén, informationsansvarig på Södertörnspolisen till Radio Stockholm.

Polisen sökte under förmiddagen efter mannen men utan resultat. Men Södertörnspolisen samarbetar nu med Söderortspolisen i Stockholm eftersom två liknande händelser har rapporterats där de senaste dagarna, en i Högdalen centrum och en i Mälarhöjden. Polisen undersöker nu om det kan finnas ett samband mellan fallen.

– Nu letar vi och ser vad vi kan hitta om tidigare fall, säger Mats Nylén.

I inget fall den senaste veckan har något barn kommit till fysisk skada, men polisen ser ändå allvarligt på händelserna. Men Mats Nylén

– Jag tycker att det är motiverat, och det gäller allmänt sätt, att man är vaksam och observant och gärna lite misstänksam och rapporterar till oss, ringer till oss när man ser något som verkar misstänkt eller är med om något som är konstigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".