Stockholm

Ramel-pris fortsätter att delas ut

Povel Ramels instiftade Karamelodikt-stipendium kommer att delas ut i år igen - för 26:e gången - trots att Povel Ramel gick ur tiden för snart ett år sedan.

Den första juni tillkännages årets pristagare, men inte i Hagaparken på morgonen som tidigare utan i samband med en hyllningskonsert till Povel på Vasateatern på kvällen.

- I år känns det inte rätt att göra det när han inte lever längre, säger Povel Ramels dotter Lotta Ramel till Radio Stockholm.

- Det har delats ut 25 år i Hagaparken så vi tänkte sätta punkt för det och göra något nytt. Då hittade vi Vasateatern, säger Lotta Ramel.

Stipendiet instiftades i början av 1980-talet när Povel Ramel fyllde 60 år. Karamelodikt-stipendiet delas ut varje år till en svensk artist inom underhållningsbranschen.

Vinnaren av Karamelodiktstipendiet får 25 000 kronor och karamellstrutar. Förra årets vinnare av stipendiet var komikern Henrik Dorsin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".