Stockholm

Omskriven nämndeman avgår

Den nämndeman vid Stockholms tingsrätt som friats från misstankarna om jäv i den uppmärksammade rättegången mot en vaktchef på Café Opera avgår. Kvinnan begärde på lördagen i ett brev till domstolen att med omedelbar verkan bli entledigad från sitt uppdrag på grund av sjukdom, skriver Aftonbladet på nätet.

Kvinnan begärde på lördagen i ett brev till domstolen att med omedelbar verkan bli entledigad från sitt uppdrag på grund av sjukdom, skriver Aftonbladet på nätet.

Den före detta vaktchefen dömdes till fängelse i ett år och åtta månader för att han i höstas misshandlat två män i kön utanför restaurangen. Han överklagade domen och hävdade att den inte tillkommit på ett objektivt och rättvist sätt. Enligt honom ska nämndemannen ha diskuterat målet under pseudonym på ett internetforum, men misstankarna kunde inte styrkas.

Trots Svea hovrätts bedömning fortsätter polisens utredning om tjänstefel. Vid en husrannsakan i början av april beslagtogs datorer i kvinnans hem.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".