Sundbyberg

Beslutande folkomröstning om bad

I Sundbyberg skall man ha en beslutande folkomröstning om ett nytt utomhusbad. För andra gången på två år genomförs en beslutande folkomröstning, trots att folkomröstningar i Sverige av tradition endast är rådgivande. Helene Hellmark Knutsson är kommunstyrelsens ordförande:

- Vi tycker att det är viktigt nu när vi bjuder in sundbybergarna att delta i ett sådant här rådslag att man cokså vet att det är det här som kommer att bli, säger Helene Hellmark Knutsson.

- Det är helt upp till sundbybergarna, de som deltar i omröstningen, fortsätter Helene Hellmark Knutsson.

Och det är inte första gången man tillämpar direktdemokrati i Sunbyberg. Senast för två år sen hade man en beslutande folkomröstning, den gången gällde det vad det skulle bli av det gamla uttjänta vattentornet med kringliggande park. Den här gången gäller omröstningen ja eller nej till utomhusbadet, och var det isåfall ska ligga. Röstberättigade är alla som är folkboförda i Sundbyberg och är födda -92 eller tidigare. En som kommer rösta ja till badet är 16-årige Marlon Giöri.

- Självklart, vi har inga utomhusbad här i Sundbyberg, vi har ett inomhusbad bara, säger Marlon Giöri.

Reporter Elias Vänerlöv
elias.vanerlov@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista