TÄBY

Dömd för barnsexbrott nekas resning

En 47-årig man från Täby, som tidigare dömts för att ha utnyttjat en 14-årig pojke sexuellt, fick idag avslag på sin resningsansökan av Högsta domstolen, trots att pojken tagit tillbaka uppgifterna om att mannen haft sex med honom när han var minderårig.

Mannen dömdes 2003 för sexuellt utnyttjande av underårig och barnpornografibrott till fängelse i åtta månader, vilket han avtjänat.

Pojken har tagit tillbaka uppgifterna om att mannen haft sex med honom när han var minderårig, men pojken har lämnat olika förklaringar till varför han ändrat sin berättelse. Därmed framstår hans förklaringar inte som övertygande, slår HD fast.

Enbart det förhållandet att pojken har ändrat sin berättelse räcker inte för att mannen ska frias, anser HD. Hans uppgifter tyder, enligt HD, på att han befinner sig i en svår lojalitetskonflikt till sina föräldrar och den dömde mannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista