Den åtalade 44-åringen med den medåtalade 35-årige mannen till höger.
STOCKHOLMS LÄN

44-årig man erkänner koppleri

Den 44-årige man som bland annat misstänks för att ha sålt sin 19-åriga förståndshandikappade hustru till sexköpare nekade vid förhandlingens början på onsdagen till anklagelserna om grovt koppleri och människohandel, men medgav koppleri.

Mannen träffade den 19-åriga kvinnan 2006. De gifte sig i mitten av augusti förra året. Efter det började han sälja sin unga fru till olika män. Han ska ha sålt henne till över hundra män, enligt polisen. Det ska ha skett på ett hotell i Stockholm, i en lägenhet i Upplands Väsby och i flera lägenheter i Göteborg.

På onsdagen inleddes rättegången mot mannen som står åtalad för grovt koppleri, alternativt människohandel. Utöver det står mannen åtalad för en rad andra sexbrott, bland annat flera fall av våldtäkt mot en ung flicka på Gotland.

Ytterligare en 35-åring åtalats för medhjälp till grovt koppleri. Han nekar till anklagelserna och säger att han inte kände till att 19-åringen höll på med prostitution.

Det här det första fallet där en svensk flicka utsatts för människohandel i Sverige.

Den fortsatta rättegången i Attunda tingsrätt hålls bakom stängda dörrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista