Bedrägeri mot ABF -distrikt

ABF distriktet Stockholm syd har utsatts för ett miljonbedrägeri. Polisen har gripit en person men 400 000 kronor är fortfarande borta.
Någon har lyckades knäcka ABFs interna koder och föra över mer än sju miljoner kronor från ABF till ett byggföretag i Stockholm. En styrelseledamot i företaget löste ut pengarna på postkontoret på Ringvägen i Stockholm. En annan person, som sitter i styrelsen för ett annat bolag tog den ena checken på nära sju miljoner kronor och satte in pengarna på sitt eget företag. Sen skickades pengarna till en bank i Hongkong. Men bedrägeriet avslöjades och byggföretagaren greps när han gjorde ett andra besök på posten på Ringvägen. Fler personer är misstänkta i bedrägerihärvan, och utredningen ligger nu hos länskriminalen. Bland annat ska man försöka reda ut hur bedragarna lyckats ta sig förbi säkerhetssystemet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".