SOLNA

Planerna för tvärspårvägen klara

Det finns nu ett färdigt förslag på hur tvärspårvägen ska dras genom Solna när banan byggs ut. Solna har idag en ofattande biltrafik och målet är att spårvägen ska bli ett mer miljövänligt alternativ.

Från Sundbyberg kommer spåren in i sydvästra hörnet av kommunen och går vidare mot centrum. Därefter i en tunnel under Haglund mot Solna station. Det blir tre hållplatser i Solna och det har varit viktigt att få ett stopp i centrum som inte skär av kommunen och lösningen är nu ett nedsänkt torg.

Tvärspårvägen kommer även att göra det möjligt att bygga nya bostäder i central Solna. Och SL som är den som ansvarar för linjen ser nu en byggstart i början av nästa år och då kan spåren vara färdig någonstans 2012 - 2013.

SL räknar med att börja bygga nästa år och kostanden hamnar på runt 3 miljarder - och utbyggnaden innebär att nuvarande spår till Alvik dras vidare mot Sundbyberg och Solna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista