STOCKHOLMS LÄN

Förskolelärare minst utbildade i landet

De som jobbar på förskolor i Stockholms län har lägst utbildning i hela Sverige. Bara 40 procent av de anställda på förskolor i länet är förskolelärare. Riksgenomsnittet ligger en bra bit över 50 procent.

Det här har fått den socialdemokratiska riksdagsledamoten Mikael Damberg att reagera och idag debatterade han frågan i riksdagen med utbildningsministern. Enligt Mikael Damberg har alliansens politik hittills inte fungerat.

Den socialdemokratiska regeringen öronmärkte pengar för att öka kvalitén i förskolan. Att den nya regeringen har lyft bort dom pengarna ett år i förtid var en av Mikael Dambergs huvudnummer i debatten. Dessutom tryckte han på socialdemokraternas förslag på en så kallad kompetenskommision som skulle satsa över en miljard kronor på utbildningar i olika bristyrken.

Utbildningsminister Jan Björklund bestämde sig för att anfall är bäste försvar. Han kostade på sig att ironisera över dom socialdemokratiska förslagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista