Stockholm

Stadsmissionsgården överväger flytt

Stadsmissionens dagverksamhet för hemlösa på Maria Prästgårdsgata på Södermalm i Stockholm kan komma att flytta tidigare än beräknat.

Trots att Stadsmissionsgården hyrt in väktare, och ordningsproblemen där minskat, så har polisen fått öka sina resurser i området och klagomålen om hot och våld har fortsatt.

Antalet anmälda narkotikabrott de senaste tre och en halv månaderna har varit 54, jämfört med 2 motsvarande period i fjol.

Polisens slutsats är bland annat att brottsligheten kommer att ligga kvar på en hög nivå, och föreslår att exempelvis Stadsmissionens verksamhet flyttas.

Många verksamheter för missbrukare och hemlösa finns i Mariakvarteren, och den koncentrationen är inte bra, säger nu Annelie Edrén, verksamhetschef på Stadsmissionsgården.

Nu överväger Stadsmissionen att flytta från Mariatorget, något som enligt Annelie Edrén kan bli svårt efter som få vill ha verksamheter för hemlösa i just sina kvarter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista