Verksamhet för hemlösa funderar på att flytta

Stadsmissionen i Stockholm kan tänka sig att flytta sin dagverksamhet för hemlösa från Maria Prästgårdsgata på Södermalm.

Bakgrunden är de problem med våld och narkotikahandel som, enligt en rapport från polisen blivit allt värre sedan verksamheten flyttade in i området.

Även socialborgarrådet i Stockholm, moderaten Ulf Kristersson anser att en flytt av dagverksamheten är en tänkbar lösning.

-Men vi kan inte heller förhasta oss. Att bara stänga en verksamhet utan att ha en plan om hur vi ska ta hand om de människor som har sökt sig dit, det snarare förvärrar problemen.

De kommunala bostadbolagen har nu fått i uppdrag att än en gång leta nya lokaler för Stadsmissionsgården och Ulf kristersson utesluter inte att de kan finnas i en närförort.

-Vi måste se hur andra delar av staden kan ta sin del av ansvaret. Jag förstår de boende på Södermalm som tycker att allt för mycket är koncentrerat där.

Stadsmissionen själva har också kommit till samma slutsats och funderar på att flytta verksamheten:

-Problemet är bara att hitta en annan plats, ingen vill ju ha en sådan här verksamhet som granne, säger verksamhetschef Anne-Lie Edrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista