STOCKHOLM

Extra miljoner till Järvafältet

Stockholms stad satsar fyra miljoner kronor extra på Järvafältet i norra Stockholm i sommar för att fler ungdomar ska få sommarjobb och för att fritidsgårdarna ska kunna hållas öppna.

Det har varit mycket oroligt kring Järvafältet i norra Stockholm under våren, med stenskastning mot bussar och bråk i tunnelbanan.

- I sommaren ska jag jobba i Tensta och ska se till att inga kastar sten på bussar och tunnelbana, säger Mohammed Zoran som ska sommarjobba ute på fältet bland ungdomarna.

Hur tror du att det kommer att vara?

- Jag tror att det kommer att gå ganska bra faktiskit. De unga kommer att lyssna på oss och respektera oss.

Mohammed ska tillsammans med 17 andra ungdomar jobba med kommunens fältassistenter för att få ett tryggare Tensta. Ledare för ungdomsgruppen är Nantapol Bunpuckdee.

- Det är viktigt för dem att komma in i arbetslivet, så att de känner att ”man satsar på oss”. Det här kan vara väldigt lyftande för barn och ungdomar, säger Nantapol Bunpuckdee.

Totalt har omkring 300 ungdomar fått kommunala sommarjobb och tack vare de extra miljonerna kan också ungdomshuset Blå Huset hålla öppet i sommar. Blåhuset är hjärtat i sommarens aktivitetr för ungdomarna. Här finns biljardbord och tv men också Tensta boxningsklubb. I källaren finns en musikstudio där specialledaren Nabill Kadra ska hjälpa en grupp killar att uttrycka sig via musiken.

- Det blir inte det här direkta snacket om att ”grabbar håll inte på med det här”, utan istället ”håll på med det här”. Det tycker jag ger mycket mer, säger Nabill Kadra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista