Norrtälje

Flera skadade när gångbro rasade

Uppdaterad 17:13
Fem personer skadades lindrigt, när en gångbro i centrala Norrtälje gick sönder vid 13-tiden på fredagen. Det var landgången från en tillfällig pontonbro som rasade ned från land och sjönk ned i vattnet.

– Det som har hänt är att i samband med skolavslutning och studenter i Societetsparken, så har ett brofäste till en pontonbro gått sönder, säger Anders Olsson, informationsansvarig vid Norrtäljepolisen.

Vad har det här fått för följder?

– Fem personer blev skadade i samband med det, några av dem föll i vattnet. En person blev klämd mellan kajkanten och det här brofästet, och betecknas som allvarligt skadad och är förd till sjukhus med ambulanshelikopter.

Är det några övriga förda till sjukhus?

– Inte som jag känner till för tillfället.

Vad berodde den här olyckan på?

– Det har vi inte kunnat göra någon undersökning om ännu.

Och Radio Stockholms Lars-Åke Gustavsson som råkade vara i närheten berättar från platsen:

– Den här pontonbron är ansluten till kajkanten med något som skulle kunna liknas vid landgången till en båt. Det är alltså en av dem som tidigare gav vika, med människor på.

– Nu har man tagit bort den landgång som gav vika, och flyttat över kranbil och annan verksamhet på andra kajkanten och kommer att göra samma sak där. Kvar blir pontonen i hamninloppet, och den kommer, vad jag förstår, att bogseras bort.

Är det fullt med folk på platsen fortfarande?

– Ja, framför allt är det fullt med studenter, 500 kläckta på Roden för några timmar sedan, säger Lars-Åke Gustavsson.

Senare på fredagseftermiddagen konstaterades att den man som först bedömdes som allvarligt skadad, också fick lindriga skador.

Johan Westerberg
johan.westerberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".