Stockholm

Svårt skadad man avled

En 44-årig man som hittades svårt skadad på Södermalm i Stockholm natten till i torsdags avled på fredagskvällen, uppger Aftonbladet och Expressen.

Mannen hade lämnat en restaurang på Götgatan på Södermalm vid tiotiden på kvällen och hittades några timmar senare ett par kvarter bort.

Vad som har hänt honom är inte klarlagt. En teori är att mannen kan ha råkat ut för en olyckshändelse, men polisen utreder just nu dödsfallet som ett brott.

Evert Norberg, stationsbefäl vid Södermalmspolisen, säger till TT att obduktionen får visa om det finns en annan typ av skador på honom.

44-åringen var kontaktbar när han hittades. Evert Norberg säger att poliserna som pratat med mannen frågade honom om han ramlat eller om han hade blivit slagen, och att han svarade nej på båda frågorna.

Den person som bor vid platsen och sett honom liggande har sagt att det inte hörts någon ordväxling eller skrik.

Under helgen ska polisen besöka restauranger i området för att den vägen kanske hitta personer som kan ha uppgifter att lämna om vad som hänt mannen, och polisen är också angelägen om att personer som kan ha uppgifter att tillföra hör av sig till Citypolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".