Kö efter brand i Södra länken.
STOCKHOLM

Trafikkaos efter brand i Södra länken

Efter branden i en lastbil i Södra länken på måndagseftermiddagen tog det timmar innan trafiken kunde komma igång igen i Stockholm. Det är andra gången i år som det blir stora trafikstörningar i Stockholm på grund av en olycka och kritiken är hård från både drabbade och politiker.

- Ja, jag blev väldigt drabbad på grund av ett möte som jag skulle vara på. Det tog ju cirka en timme innan jag lyckades knöla mig igenom ett vägavsnitt som skulle ha tagit fem minuter att köra, säger Fredrik Eriksson, en av de som fastnade i trafiken.

Under tre och en halv timme på måndagseftermiddagen stängdes Årstatunneln i Södra länken av i västlig rikting efter att en lastbil hade fattat eld i tunneln. Kort därefter bildades långa köer på åtskilliga ställen i Stockholm. På Essingeleden stod trafiken länge helt stilla och köbildningarna märktes av ända ut till Värmdö.

Även i april i år uppstod trafikkaos i Stockholm på grund av en olycka. Den gången hade en lastbil kört in i en pelare på Essingeleden.

Jan Valeskog är vice ordförande i Stockholm stads trafiknämnd och fastnade själv i trafiken på måndagen.

- Ja, det är oerhört allvarligt, därför att det här får inte bara konsekvenser för enskilda människor som ska ta sig hem från jobbet, utan också för näringslivet och annat, så att det här är helt oacceptabelt att detta händer.

Det här är andra gången på två månader som nästan hela Stockholm lamslås på grund av en enskild olycka. Hur resonerar ni kring det i trafiknämnden?

- Från socialdemokraternas sida så är det oerhört viktigt att vi får fram då investeringsmedel, att i den här propositionen nu som ska fram när det gäller infrastruktur till bland annat Stockholmsregionen att det verkligen blir pengar. Så vi är oerhört angelägna om att nu måste det fram pengar i Stockholmsregionen, för både vägar och spår.

Elias Vänerlöv

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".