Stockholm

Dom i sexklubbsmål

Det blev fängelse för åtta män, dömda för ekonomisk brottslighet i en sexklubbshärva i Stockholm. En av delägarna till sexklubben har tidigare varit polis. De döms för att ha undanhållit skatt för 17 miljoner

När polisen slog till så var männen först misstänkta för koppleri vid två sexklubbar i Stockholm men i brist på bevis lades utredningen ner och istället fokuserade polisen på den ekonomiska sidan av verksamheten.
Efter att ha granskat bokföringen så åtalades männen misstänkta för att ha undanhållit skatt, moms och arbetsgivareavgifter, för 17 miljoner kronor.

Fängelsestraff
Stockholms tingsrätt går till stora delar på åklagarens linje och dömer de fyra huvudmännen till fängelse i mellan två år och tre år för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Männen var delägare respektive ekonomichef vid sexklubbarna och en av delägarna har tidigare arbetat som polis vid Länskriminalpolisen.
Tre män, som av åklagren ses som så kallade målvakter, döms till fängelse i ett och ett halvt år för medhjälp till bland annat grovt skattebrott.

En man får villkorlig dom och böter medan två frias helt.

Männen döms också till näringsförbud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".