Kraftledningar vid skola orsakar oro

Efter att två elever på Backluraskolan i Hässelby i västra Stockholm drabbats av hjärntumörer informerades igår föräldrar, lärare och andra om vad kraftledningen intill skolan kan ha för effekter på människor.
Men forskarna har hittills inte kunnat hitta något samband mellan högspänningsledningar och allvarliga härnskador. - Däremot finns statistik som visar ett samband mellan kraftledningar och barnleukemi, säger Yngve Hamnerius, biträdande professor i elektromagnetik vid Chalmers tekniska högskola. Men helt klart är att Backluraskolan i Hässelby har högre magnetfält än skolor i allmänhet. En av de föräldrar som kom till mötet igår, Ann-Marie Fredriksson kände sig mer oroad efter mötet än före. - Det har framkommit rätt mycket som gör att man inser att det här inte är en bra miljö att vistas i för barn, säger Ann-Marie Fredriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".