Mobbad elev flyttar till annan stad

En Södertäljefamilj valde i helgen att flytta till en stad i Östergötland, efter att sonen i familjen under flera år varit mobbad i skolan. Sonen Viktor, 11 år, säger att ingen på skolan hjälpte honom när han for illa. Stålhamraskolan är nu anmäld till Skolverket.

Under flera år var Viktor, 11 år, mobbad på Stålhamraskolan, men ingen på skolan hjälpte honom när han for illa.

- När jag gick i fyran så ville jag ta livet av mig, för skolan gjorde ingenting, ingen gjorde nåt, säger Viktor.

Hans föräldrar har gång på gång uppvaktat Stålhamraskolan, men trakasserierna har fortsatt, och efter en incident nu i våras var måttet rågat, berättar Viktors pappa.

- Det hade varit bråk som vanligt. Jag kom till skolan för att reda ut vad som hänt, varför Viktor blivit slagen. Då sa en av lärarna att ”Min mat kallnar, vi får ta det efter min lunch”. Då kände jag att nej, nu får det vara nog, säger Viktors pappa.

I helgen flyttade Viktors familj från Södertälje till en stad i Östergötland. Och föräldrarna har anmält Stålhamraskolan till Skolverket, för försumlighet.

Under de år som Viktor mobbades gjorde skolan ingen anmälan till polis eller socialtjänst, och ingen av Viktors plågoandar flyttades.

Men enligt skolans rektor, Agneta Larsson, har man gjort vad man kunnat.

- Vi har haft flera möten med Viktor, med hans föräldrar och med föräldrarna till de barn som retat honom, men sedan måste man också tänka på att de här barnen är så unga, mellan 6 och 12 år, säger rektor Agneta Larsson, Stålhamraskolan.