Miljöpartiet i Södertälje välkomnar bilavgifter

Som Radio Stockholm berättade igår, finns det nu ett förslag till vad det ska kosta att köra in i Stockholms innerstad i rusningstid. Enligt tjänstemannaförslaget från Stockholms stadsledningskontor bör avgiften ligga på 20 kronor i rusningstrafiken. Mats Pertoft, miljöpartistiskt kommunalråd i Södertälje, välkomnar förslaget, och säger att det äntligen blir pengar till att bygga ut kollektivtrafiken, samtidigt som trafiken i Stockholms innerstad kommer att minska och att det därmed blir lättare att komma fram.
Sten Nordin, moderat oppositionsborgarråd i Stockholm, är kritisk och anser att avgifterna på biltrafiken kommer att stänga ute låginkomsttagarna från Stockholm. Enligt honom kommer de föreslagna avgiftsnivåerna innebära att det kommer att kosta 800 kronor i månaden eller 10 000 kronor om året att ta bilen till jobbet, och att det kommer att skapa en segregerad trafiksituation.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".