Golf föreslås på Djurgården

Militärens gamla skjutbaneområde på östra Djurgården i Stockholm bör förvandlas till bland annat ängsmark och rid- och promenadståk. Det föreslår gatu- och fastighetskontoret i Stockholms stad. Även en golfbana finns med i förslaget.
Skjutbanorna på östra Djurgården stängdes för två år sedan och efter det har området mer eller mindre förfallit. Det har kommit klagomål både från ridskola och båtklubb om att det förerkommer prostitution, men nu vill Stockholm stad få en uppfräschning gjord. Försvaret ska under nästa år gör en marksanering vid skjutvallarna som innehåller mycket bly. Om stadens planer sedan förverkligas kan bland annat ett ängsområde samt nya rid- och promenadstråk anläggas. Förslaget innebär även en upprustning av de gamla soldatbostäder som finns. Men i planerna finns även i mindre golfanläggning, något som kan vara kontroversiellt: -Det är väl inte det man i första hand väntar sig att finna här ute, men mot bakgrund av det stora intresset och att politikerna tidigare föreslagit golf så kan man väl pröva om det går att anlägga en sån här bana, säger Björn Köhlmark, projektledare på gatu och fastighetskontoret i Stockholm, till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista