Hotell brister i brandsäkerhet

Ett nybyggt hotell i centrala Stockholm får kritik för bristande brandsäkerhet. Det är utrymningsdörrarna på Nordic Light Hotel på Vasagatan som inte lever upp till säkerhetskraven, enligt Stockholms Brandförsvar.
När hotellet inspekterades, fann brandförsvaret att utrymningsdörrarna öppnas åt fel håll - inåt i stället för utåt. Brandförsvaret kräver nu ett vite på 100 tusen kronor för varje tremånadersperiod som dörrarna inte byggs om. Men hotellets brandsäkerhetskonsult Kjell Fallqvist kommer att överklaga brandförsvarets krav till Länsstyrelsen. Han säger till Radio Stocholm att hotellet i sin grund har en oerhört säker status, med bland annat totalsprinkling, atuomatiskt utrymningslarm och brandgasventilation. Kenneth Möller, brandingenjör vid Stockholms brandförsvar, håller inte med. Han säger att dom sakerna ska vara en hjälp i utrymningen, och inte en ersättning för dörrar som går utåt. Enligt Lars Höglund, projektchef hos fastighetsägaren JM, kommer utrymningsdörrarna på Hotell Nordic Light att åtgärdas, om även länsstyrelsen anser att dom inte uppfyller kraven.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista