Ludmila Engqvist dopad

Ludmila Engqvist, en av Sveriges största idrottsstjärnor erkände igår att hon dopat sig för att nå bättre resultat i sin bobsatsning inför vinter-OS i Salt Lake City i februari.
I samband med träning förra veckan i Lillehammer lämnade Ludmila Engqvist dopningsprov. Testresultatet är ännu inte kända men på en presskonferens i Köpenhamn igår valde Ludmila att erkänna inför en liten grupp journalister. Hon påstår att att hennes make och manager Johan Engqvist inte kände till dopningen. Preparaten ska hon ha inhandlat på en resa till Ryssland. Ludmila Engqvist avbryter nu sin bobsatsning och nu väntar troligen två års avstängning. Ludmila Engqvist tog ett svenskt OS-guld i 100 meter häck i Atlanta 1996, och blev Ludmila med hela svenska folket. Karriären fortsatte med ett VM-guld 1997 men efter beskedet om bröstcancer gjorde Ludmila Engquist ett uppehåll med friidrotten. Ludmila Engquist utsågs bland annat till årets idrottspersonlighet, årets idrottskvinna och fick radiosportens Jerring-pris. Gårdagens avslöjande sätter ett definitivt stopp för Ludmila Engquists internationella idrottskarriär.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".