STOCKHOLMS LÄN

Nämndeman döms till tre års fängelse

Den 67-årige man som stått åtalad misstänkt för att ha tvättat svarta pengar åt det kriminella mc-gänget Red Devils dömdes på fedagen till tre års fängelse av Falu tingsrätt.

Efter ett av Dalapolisens största tillslag hittills, greps sammanlagt 16 personer i maj i en mycket omfattande ekobrottshärva. Elva personer från Dalarna, och fem från Stockholmsområdet greps och åtalades senare för bland annat grova skatte- och bokföringsbrott.

En av dem, en 67-årig man från Stockholm län, är tidigare kommunpolitiker och har dessutom suttit som nämndeman i Stockholms tingsrätt.

Enligt domen har han tvättat svarta pengar och förfalskat fakturor för flera miljoner kronor genom sina två faktoringbolag i Stockholm, åt mc-klubben Red Devils i Falun, som har en stark anknytning till Hells Angels.

67-åringen döms för bland annat grovt bokföringsbrott och skattebrott till tre års fängelse av Falu tingsrätt. De andra fyra männen från Stockholmsområdet döms till fängelse i mellan sex månader och 4 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista