NYNÄSHAMN

Fortsatt byte vid resor på Nynäsbanan

Resenärer som tar pendeltåget mellan Stockholm och Nynäshamn kommer även i fortsättningen att tvingas byta tåg i Västerhaninge, enligt ett beslut av SL.

- Trots det stora pengar som investerar blir det fortsatt tågbyte i västerhaninge. Det är fullständigt oacceptabelt. SL måste leverera hela vägen, säger Nynäshamns kommunalråd, socialdemokraten Ilija Batljan.

Pendlarna från Nynäshamn har genom åren tvingats byta tåg på resorna till och från Stockholm. Nynäsbanan har varit enkelspårig och perrongerna har varit för korta för att kunna ta emot de nya, långa tågen. Men genom den upprustning av banan som pågår skulle det i framtiden bli möjligt att åka hela vägen utan byte.

Men så blir det inte, och Nynäshamns kommunalråd ilija Batljan är inte nöjd med hur ärendet har behandlats av SL.

- Det har varit mycket märklig behandling av själva beslutet där man hade det som en notis i ett styrelseprotokoll. Det är tyvärr trist att man behandlar resenärerna på det sättet, att man inte över huduvtaget debatterar en så viktig fråga.

Elisabeth Andersson
elisabeth.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista