Många gräsbränder under påskhelgen

Det har varit många gräsbränder i påskhelgen. Bränderna har framför allt varit koncentrerade till Södertörn och södra Roslagen.
De flesta bränderna beror enligt räddningstjänsten på slarv från allmänheten. Det råder sedan slutet på förra veckan totalt eldningsförbud i hela länet. Däremot får man grilla på egen tomt - om man har vatten till hands. Stefan Björkkvist, stabsbefäl på Södertörns brandförsvar berättar att det igår var ett 20-tal mark- och skogsbränder där. Han säger att räddningstjänsten i fredags hade många diskussioner med privatpersoner som tänkte elda trots eldningsförbudet och att polis fick tillkallas i stället. Men den största branden, i Hemfosa i Haninge, uppstod vid en provtur med ett ånglok igår. Det ledde till att banvallen antändes på ett par ställen längs Nynäsbanan. Där fick personal från två stationer bekämpa branden under hela eftermiddagen, och idag fortsätter eftersläckningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".