Nynäshamn

-Direkttåg kan orsaka förseningar

Det är risken för förseningar som gör att det inte går att köra direkttåg från Nynäshamn till Stockholm. Det säger Gunilla Glantz, chef för SLs trafikplanering, som svar på kritiken från Nynäshamns kommunalråd Ilija Batljan.

Under sommaren bygger Banverket dubbelspår på vissa ställen längs Nynäsbanan så att tågen ska kunna mötas. Det har Nynäshamns kommun tolkat som att tågen från och med i höst ska gå direkt till Stockholm. Men pendlarna från Nynäshamn måste även i fortsättningen byta tåg i Västerhaninge. Det är Nynäshamns kommunalråd, socialdemokraten Ilija Batljan, mycket kritisk till, som Radio Stockholm har berättat tidigare.

Anledningen till att det inte går att resa till Stockholm utan att byta tåg är att både Banverket och SL anser att risken för förseningar längs Nynäsbanan är för stor. Och blir tågen försenade där påverkar det hela tågsystemet.

Men trots att Nynäshamns kommunalråd är besviken på SL så tror inte Gunilla Glantz att nynäshamnsbornas förtroende för SL har påverkats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista